“Your face is your canvas. Before makeup and other enhancers, beauty starts with your skincare.”

MOTY FRIDMAN

Changing the Face of Beauty

Eigenaar Moty Fridman geboren in Israel liet niets aan het toeval over en werkte met een team van chemici in toponderzoekslabaratoria in Europa. Op deze wijze werden producten en behandelingen ontwikkeld met formules die welzijn en technologie combineren. Dit alles met één ultiem doel: een positief transformatie effect op lichaam en geest. In 2003 zag -417 het levenslicht en sindsdien is het distributienetwerk uitgerold tot in meer dan 15 landen. Onder meer in Frankrijk, Zwitserland, Rusland, Denemarken en Argentinië is het te koop. Tot voor kort was Nederland nog een zwarte vlek in dit rijtje. Tot nu! Want Jolyn Le Loux en Katy Krüzen zijn samen met de Nederlandse distributeurs Denice Verschoor en Esther Benitah dermate overtuigd van de toegevoegde waarde van -417 dat ze het de Nederlandse markt niet willen onthouden!

Het laagste punt op het aardoppervlak

“Dode Zee”, heet hij. Toch is deze zee en de hele regio aan de kust springlevend. De Dode Zee ligt ongeveer 400 meter onder de zeespiegel. Het laagste punt ligt op -417 meter en de zee maakt deel uit van de Syrisch-Oost-Afrikaanse Rift Valley, geflankeerd door de Judea-bergen in het westen en de Moab-bergen in het oosten.

Het water van de Dode Zee bevat 21 mineralen, waaronder magnesium, calcium, broom en kalium. 12 hiervan zijn te vinden in geen andere zee of oceaan en sommige worden erkend voor het geven van een ontspannen gevoel, het voeden van de huid, het activeren van de bloedsomloop en voor het verlichten van reumatische ongemakken en stofwisselingsstoornissen.

Wetenschappelijk bewezen, natuurlijke efficiëntie

Tegenwoordig biedt -417’s complete en hoogwaardige productlijn één enkele bron die zowel de professionele spa als de zoektocht van de consument naar een goed gevoel en de gezondheid van de huid overtreft. -417 put uit een rijk en gevestigd verleden, maar evolueert voortdurend naar toekomstige groei en vooruitgang. Het gebruik van natuurlijke en wetenschappelijk bewezen ingrediënten in verzorgingsproducten blijft het hedendaagse en creatieve beleid van het merk stimuleren. Alle -417-producten zijn vrij van parabenen en vrij van minerale olie. We zijn ook wreedheid vrij en testen onze producten nooit op dieren.

Puur natuur uit het Dode Zee gebied

-417 verzorgingsproducten, positief voor lichaam én geest

Jolyn Bosz(l) en Katy Krüzen(r) belandden via het werk van voetbaltrainers en partners Hendrie Krüzen en Peter Bosz in Tel Aviv. Na een bezoek aan de Dode Zee waren de beide dames zeer onder de indruk van het effect dat het natuurverschijnsel op het menselijk lichaam heeft. Wat volgde was een zoektocht naar een natuur gerelateerd verzorgingsproduct uit het Dode Zee gebied, en na gedegen onderzoek kwam -417 als veruit het beste product uit de bus. De producten van -417 zijn exclusief, het is een unieke lijn van natuurlijke huidverzorgingsproducten op basis van natuurlijke bestanddelen en mineralen uit de laagste plaats ter wereld: de Dode Zee.